Therapieën

Kinesitherapie

Genezen door bewegen is het doel van de kinesitherapie. Actieve oefentherapie is de sleutel voor een duurzame en natuurlijke genezing binnen een wetenschappelijk kader gesteund door medische evidentie.

Manuele therapie 

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie waarbij gezocht wordt naar bewegingsstoornissen binnen het bewegingsapparaat. Via een scala aan manuele technieken wordt de verminderde beweeglijkheid van de gewrichten terug hersteld.

Medische trainingstherapie & Sportrevalidatie 

Als onderdeel van de manuele therapie richt medische trainingstherapie zich tot het doelgericht trainen van de juiste spieren zodanig dat de belastbaarheid van het spier- en gewrichtsstelsel structureel toeneemt. Het einddoel is een optimaal functieherstel.

 

myofasciale therapie & Dry NeedlinG

Myofasciale therapie behandelt pijnklachten die ontstaat door het verkeerd functioneren van spieren. In deze spieren ontstaan er bijgevolg pijnlijke punten, dit noemen we triggerpunten. Bij dry needling worden de triggerpunten, die verantwoordelijk zijn voor de pijn, met een fijn naaldje aangeprikt met als doel de spieren snel en langdurig te ontspannen.

Redcord & NEURACTHERAPIE

Redcord en neuractherapie zijn behandelmethodes die erop gericht zijn door middel van een ingenieus systeem van touwen waarin je hangt bepaalde zwakke spieren te stimuleren, te controleren en te activeren.

Redcord is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie zowel in therapie, fitness als bij topsport.

Kinesiotaping

Kinesiotaping geeft ondersteuning, stabiliteit en vrije bewegingsruimte bij de behandeling van klachten en blessures. Door middel van kinesiotape worden neurologische en circulatoire systemen geactiveerd zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

streep2

In Motion – kinepraktijk

Gebruiksvoorwaarden & privacy